Dibevo dieren vakbeurs 2017

Dibevo Dierenvakbeurs 2017

Vandaag ben ik naar de Dibevo dierenvakbeurs geweest. Dat is een tweejarig evenement voor iedereen die een dierenwinkel of dierenwebshop heeft. Je ziet er de nieuwste dingen op dierengebied. Nieuwe soorten voer, nieuwe merken, handige dingen, gekke dingen en onnodige dingen. En je kunt er kennis maken met vertegenwoordigers van allerlei merken en producenten. Heel gezellig en leerzaam allemaal.

Op het gebied van jonge dieren was er niet zoveel. Wel heb ik kennis gemaakt met twee producenten van puppymelk die ik nog niet (goed) kende.

Happy Dog baby puppymelkHappy Dog heeft een puppymelk in het assortiment met een verlaagd lactosegehalte, en toegevoegde probiotica. Daarnaast hebben ze een hele lijn met voeders voor (zeer) jonge pups. Happy Dog Baby Starter is een puppyvoer van kleine korreltjes. Je kunt de brokjes in water of in puppymelk laten weken, om zo de overgang van melk op vast voedsel te vergemakkelijken.

De opvolg puppybrokjes zijn geperst in een leuke hartjes-vorm. Dat is niet alleen voor de lol, maar het heeft ook een functie. Door de vorm kan het brokje makkelijker worden stuk gebeten. Bovendien is er meer oppervlakte waardoor het makkelijker verteerd kan worden. Er zijn 3 soorten baby puppyvoer voor pups vanaf 4 weken oud: Baby Original, Baby Lamb & Rice (voor pups met gevoelige darmen) en Baby Grainfree (zonder granen).
Binnenkort zijn deze ook bij ons in de webshop te bestellen.

 

Brit Care PuppymelkBrit Care is een merk dat ik nog niet kende. Het wordt gemaakt bij een klein familiebedrijf in Tsjechie. Zij maken allerlei soorten honden- en kattenvoer, en hebben ook een puppymelk in het assortiment. "Prevention by Nutrition" is de slogan van Brit Care. Door de melk en puppyvoer zo goed mogelijk samen te stellen, voorkom je gezondheidsproblemen in de toekomst. Heel positief: de melk bevat geen palmolie of zetmeel! En er is probiotica toegevoegd om de spijsvertering te bevorderen. De verhouding vet/eiwit/koolhydraten ziet er ook goed uit.

 

Voerbak met ingebouwde weegschaal van Ferplast

In de categorie 'handige dingen' kwam ik een voerbak tegen van Ferplast met een ingebouwde weegschaal. Zo kun je heel goed in de gaten houden hoeveel voer je aan je dier geeft, en hoeveel hij daarvan heeft opgegeten.
Bellenblaas voor hondenHij gaat € 35 euro kosten.

In de categorie 'rare dingen' vond ik de bellenblaas voor honden wel het aller gekste. De bellenblaas is veilig voor dieren en smaakt naar pindakaas! Je hoeft niet eens zelf te blazen! Het moet niet gekker worden!

melk voor dieren footer

Contact:

We zijn telefonisch bereikbaar op 06-24525734
Of mail naar info@melkvoordieren.nl

We streven ernaar binnen enkele uren te antwoorden. Ook in het weekend.

Postadres:

Zuidhoek 205e
3082 PH Rotterdam
Nederland

Afhaaladres:

Maandag t/m vrijdag
tussen 14u en 22u

Schillingsstraat 7
2988 CT Ridderkerk
Nederland

Bankgegevens:

IBAN: NL50TRIO0212118447
BIC:TRIONL2U
KvK-nummer: 53273958
BTW-id: NL002013367B49