Artikelen over de gezondheid

van jonge dieren

Feromonen en hun werking op jonge moederloze konijnen

 

Feromonen zijn chemische stoffen die door dieren worden uitgescheiden om signalen uit te zenden naar andere dieren van dezelfde soort. Deze signalen kunnen ook helpen bij het verminderen van stress en angst.

Secure Bunny Stress

Secure Bunny Stress van Bunny Nature is een product dat speciaal is ontworpen om jonge moederloze konijnen te helpen die met de hand worden grootgebracht. Het product bevat feromonen die een kalmerend effect hebben op deze konijnen en hen kunnen helpen zich op hun gemak te voelen.

 

Het gebruik van Secure Bunny Stress kan helpen bij het creëren van een veilige en geruststellende omgeving voor jonge konijnen. Het kan hun stressniveaus verminderen en hun groei en ontwikkeling bevorderen. Het product kan ook worden gebruikt bij het introduceren van nieuwe konijnen of het koppelen van konijnen, wat vaak stressvolle situaties zijn voor deze dieren.

Helpt bij de groei en ontwikkeling

Stress kan een grote invloed hebben op de groei van jonge konijnen. Wanneer konijnen gestrest zijn, kan dit leiden tot verminderde eetlust en spijsverteringsproblemen. Dit kan leiden tot een vertraagde groei en zelfs tot ondergewicht bij jonge konijnen.

Door stress te verminderen met behulp van feromonen, zoals in Secure Bunny Stress van Bunny Nature, kan de eetlust van jonge konijnen verbeteren en kunnen spijsverteringsproblemen worden voorkomen. Dit kan bijdragen aan een gezonde en normale groei van de konijnen.

 

Hoe moet je Secure Bunny Stress gebruiken?

Het gebruik van Secure Bunny Stress is zeer eenvoudig. Het product wordt geleverd in een diffusor die feromonen afgeeft door middel van verdamping van een gel over een periode van vier tot zes weken. Het blikje moet worden geplaatst op een vrijstaande plek in de ruimte waar de konijnen verblijven, zo hoog mogelijk en buiten het bereik van kinderen en andere dieren. Eén blikje is genoeg voor een kamer tot ongeveer 50m2.

Het product is niet schadelijk voor konijnen en heeft geen negatieve bijwerkingen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Secure Bunny Stress geen vervanging is voor de zorg en aandacht die jonge konijnen nodig hebben. Het product kan worden gebruikt als onderdeel van een algehele zorgstrategie voor jonge moederloze konijnen.

Al met al is Secure Bunny Stress van Bunny Nature een uitstekend product voor jonge moederloze konijnen die met de hand worden grootgebracht. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst en kan een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van hun groei en ontwikkeling.

Bestel Secure Bunny Stress in onze webshop

Angela's 6 belangrijkste tips voor elke opvoeder van jonge dieren:

Ga niet meteen aan de slag

Is hulp echt nodig?

Veel dieren die met de hand worden grootgebracht, hadden eigenlijk helemaal geen hulp nodig gehad.

Lees gauw verder...

Vind een goed opvangadres

Wie geeft de beste zorg?

De beste kans van slagen heb je bij iemand met ervaring en verstand van zaken.

Vind hier een opvangadres...

Geef geen melk

De beste tips om de eerste 24 uur door te komen.

Vaak zijn moederloze dieren gestrest, onderkoeld en uitgedroogd. Dat moet eerst worden aangepakt voordat je met melk aan de slag gaat.

Lees hier de beste aanpak...

Zorg dat je alles in huis hebt

Je hebt meer nodig dan alleen de juiste melk.

Je moet ook de juiste hulpmiddelen hebben om de melk te geven. En het verblijf van het diertje moet zijn aangepast aan zijn behoeftes.

Lees hier over alle benodigdheden om een diertje groot te brengen...

Zorg voor rust en comfort

Comfort en rust zijn van levensbelang

Met een optimale omgevingstemperatuur en voldoende rust, kan een jong dier zijn energie besteden aan de groei.

Meer over huisvesting en warmte...

Zo voer je een jong dier

Verslikking kan dodelijk zijn

Hoe houd je een jong dier vast? Hoe voorkom je dat het zich verslikt?

Lees er alles over in dit artikel...

melk voor dieren footer

Contact:

We zijn telefonisch bereikbaar op 06-24525734
Of mail naar info@melkvoordieren.nl

We streven ernaar binnen enkele uren te antwoorden. Ook in het weekend.

Postadres:

Zuidhoek 205e
3082 PH Rotterdam
Nederland

Afhaaladres:

Maandag t/m vrijdag
tussen 14u en 22u

Schillingsstraat 7
2988 CT Ridderkerk
Nederland

Bankgegevens:

IBAN: NL50TRIO0212118447
BIC:TRIONL2U
KvK-nummer: 53273958
BTW-id: NL002013367B49