Gezondheid meten via de kattenbak

De urine van een dier kan een dierenarts veel vertellen over de gezondheid van het betreffende dier. Je kunt er niet alleen blaasproblemen mee opsporen, maar ook bloed in de urine, suikerziekte, en nog veel meer.

Katten zijn ook erg goed in het verbergen van ziektes. Daarom is er nu iets moois beschikbaar: de kattenbak health indicator.

Kattenbak health indicator

Strooi simpelweg 1 keer per maand de kattenbak health indicator over een pas schoongemaakte kattenbak. Als je kat er overheen plast, zal de health indicator verkleuren. Zie je gelige kleurtinten? Dan is er niets aan de hand. Maar zie je 'rare' kleuren als blauw, groen of rood? Dan is het belangrijk om contact op te nemen met je dierenarts.

Handig en eenvoudig. En voor slechts €4,95 bespaar je jezelf en je kat een hoop ellende. Want door dit maandelijks te doen, houd je een vinger aan de pols en zal je eventuele problemen al in een vroeg stadium ontdekken.

De health indicator kan gewoon tussen de kattenbakkorrels gemengd blijven. Het helpt ook geurtjes op te vangen.

De kattenbak health indicator is te koop in onze webshop.

Filmpje over de kattenbak health indicator

Let op:

Deze kattenbakvulling is geen vervanging voor de controles door uw dierenarts en mag NOOIT worden gebruikt als vervanging van diergeneeskundige zorg. Als de kattenbakvulling niet van kleur verandert maar u desondanks toch het vermoeden heeft dat uw kat ziek is, dient u zo snel mogelijk contact met uw dierenarts op te nemen. Alleen uw dierenarts kan een volledige en juiste diagnose stellen. Deze kattenbakvulling kan niet iedere afwijking in de urine ontdekken.

Urine opvangen voor de dierenarts

Als je urine wilt opvangen om het te laten onderzoeken door de dierenarts, dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor.

Je kunt de kattenbak goed reinigen, en zonder kattenbakvulling neerzetten. Sommige katten zullen dan gewoon de kattenbak gebruiken, en dan kan je de urine opzuigen met een spuitje en naar de dierenarts brengen. Maar de meeste katten zullen daar moeilijk over doen of een andere plek kiezen voor hun behoefte. En daar zit je uiteraard niet op te wachten.

Er bestaat speciaal zand of speciale korrels die urine niet opnemen, maar juist afstoten. Er zit een pipetje en een potje bij, zodat je de urine makkelijk kan opzuigen en naar de dierenarts kunt brengen. Zoals KatKor of Medicat Zand. Beide soorten zijn te koop in onze webshop.

Breng de urine zo snel mogelijk naar de dierenarts. Hoe verser hoe beter het is voor het onderzoek.