NutriDrops bij de bevalling

Over NutriDrops wordt veel geschreven op fora. De ene fokker zweert erbij en geeft nutidrops standaard na de bevalling. De ander vindt het niet nodig.
Het is wel een handig middeltje om in huis te hebben.

pet nutridrops voor honden en katten

Wat zijn Nutridrops nou precies?

De naam NutriDrops zegt het eigenlijk al: Nutri-Drops zijn druppels met daarin belangrijke nutriënten.
Ze bevatten suikers, om het bloedsuikergehalte te verhogen en het dier energie te geven.
En ze bevatten verschillende zouten, die ook wel bekend staan als elektrolyten.

Ook bevatten Nutri-Drops veel verschillende vitamines en mineralen, die allemaal belangrijke functies in het lichaam hebben. Normaal gesproken krijgt een dier deze ook via de voeding binnen. Maar in tijden van stress, of vlak na de geboorte, kan zowel de moeder als de jongen wel wat extra's gebruiken.

Het bijzondere aan de NutriDrops is dat ze ook door het wangslijmvlies worden opgenomen. Hierdoor komen de suikers, vitamines en mineralen snel in de bloedsomloop. Als een dier een beetje slapjes is, en niet wil eten, kun je hem toch helpen met de NutriDrops, want het dier hoeft de druppels niet door te slikken om er toch baat bij te hebben.

Hoe gebruik je de NutriDrops voor de jonkies?

  • Voor gebruik goed schudden.
  • 2 a 3 druppels is genoeg voor een pasgeboren pup of kitten. Je hebt echt maar een heel klein beetje nodig. De meeste mensen gebruiken er teveel van, en dat is niet goed.
  • Geef het middel de tijd om zijn werk te doen. Meestal zie je een verzwakt dier binnen 10 minuten opleven. Maar ook daarna hebben de NutriDrops tijd nodig om te werken.
  • Meestal is 1 dosis voldoende. Na 8 uur mag je pas een eventuele volgende dosis geven!

Hoe gebruik je de NutriDrops voor de moeder?

Bij de kleine flesjes van 30ml zit een pipetje. Daarin gaat ongeveer 1 ml Nutridrops. Voor gebruik goed schudden.

Volwassen dieren geef je 0,75 ml per kg lichaamsgewicht, onverdund in de bek. (dus driekwart van een pipetje per kilogram lichaamsgewicht)
Een poes van 5 kg heeft dus ongeveer 3,75ml NutriDrops nodig.

Het smaakt niet echt lekker, en de meeste dieren willen het niet doorslikken. Maar het wordt opgenomen door het wangslijmvlies. Dus zolang het een beetje in de bek zit, is het goed.

Nutridrops bestellen

Nutridrops zijn te koop in onze webshop: https://shop.melkvoordieren.nl/nl/supplementen/nutridrops.html

Het is heel handig om in huis te hebben. Nutdridrops blijven jarenlang goed, ook na het openen van de verpakking. Je kunt het ook blijven gebruiken als de datum is verlopen. Het enige is dat het vitaminegehalte niet meer gegarandeerd kan worden als de houdbaarheidsdatum is verlopen.