Overstappen op andere melk

Wanneer je overstapt naar een andere melkpoeder, let dan op de aanwijzingen van de producent. Vaak moet de melk op een andere manier worden aangemaakt, in een andere mengverhouding. Ook het aantal voedingen per dag kan verschillen doordat je een andere melk gebruikt. De ene melk bevat meer voedingswaarde dan de andere melk.

Houd nauwkeurig een logboekje bij. Weeg de jongen meerdere keren per dag en houd goed bij hoeveel melk ze drinken.  Houd ook de ontlasting goed in de gaten. Noteer de gewichtstoename in een schema en kijk of je misschien meer of minder melk moet geven dan je voorheen gewend was.

geleidelijk overstappen op andere melk

Maak de overstap geleidelijk. Meng iedere keer steeds meer van de nieuwe melk door de oude melk, zodat de darmen rustig aan de niewe melk kunnen wennen. Het meest ideaal is als je dit voer meerdere dagen kunt uitbreiden.

Snelle overstap op andere melk

Is je oude melk al op en wil je overstappen op nieuwe melk? Geef dan eerst wat ORS tussen de voedingen door, en maak de eerste melk met meer water dan aanbevolen. Zo krijgen de darmen ook de kans om zich aan de nieuwe melk aan te passen.