Melkpoeders slecht verkrijgbaar

KMR en ander producten van Petag, zoals MultiMilk, ZooLogic en Esbilac, zijn de laatste maanden niet of nauwelijks verkrijgbaar. Er is veel onduidelijkheid over, en we horen steeds weer andere verhalen. Eerst werd er gezegd dat het door Covid kwam, toen was er een boot met een levering die 'vast' stond bij de douane in Antwerpen, en nu horen we helemaal niets meer...

Het leek eerst een probleem in Europa te zijn, maar nu zijn er in Amerika ook leveringsproblemen van producten van Petag. En dat terwijl de melkpoeders in Amerika worden gemaakt.

Petag

Petag is fabrikant van onder anderen:

  • KMR Kitten Milk Replacer
  • Esbilac puppymelk
  • MultiMilk voor konijnen
  • Benebac probiotica poeders en pasta
  • Zoologic, melkpoeders voor wilde dieren

Overstappen op FoxValley

In Amerika zijn er twee grote fabrikanten van melkpoeders voor wilde dieren: Petag en FoxValley. Omdat er in Amerika nu ook een tekort is aan Petag-producten stappen veel mensen over op FoxValley. FoxValley krijgt nu opeens zoveel meer vraag naar hun producten, dat zij het ook niet meer goed kunnen bijbenen. Hierdoor hebben zij nu ook leveringsproblemen. En dat merken we hier bij Melk voor Dieren ook.

We krijgen al weken geen nieuwe melk meer binnen, en onze voorraad begint te slinken. Nieuwe FoxValleymelk is al weken geleden besteld, maar het is nog steeds niet verzonden.

De Eekhoornmelk FoxValley 20/50 en de wasberenmelk is helaas nu op bij ons. En van de populaire melkpoeder FoxValley 30/50 hebben we alleen nog zakjes van 450 gram over.

Hopelijk komt er snel een nieuwe levering.

Kittenmelk en puppymelk

Voor kittenmelk en puppymelk adviseren we over te stappen op andere merken, zoals Royal Canin. Daarbij is het goed om te vermelden dat de Royal Canin puppymelk exact hetzelfde is als de Royal Canin kittenmelk, maar de puppymelk is veel gunstiger geprijsd. Alleen de flesjes en speentjes die erbij zitten, zijn anders voor de kittens dan voor de puppy's. Dus als je die niet gebruikt, kan je het beste kiezen voor de Royal Canin puppymelk.

Een andere optie is de Natar kittenmelk en puppymelk. Natar is een nieuw merk uit Italië. Het is nog vrij onbekend, maar de eerste reacties zijn goed. Probeer het een keer uit!

 

melk voor dieren footer

Contact:

We zijn telefonisch bereikbaar op 06-24525734
Of mail naar info@melkvoordieren.nl

We streven ernaar binnen enkele uren te antwoorden. Ook in het weekend.

Postadres:

Zuidhoek 205e
3082 PH Rotterdam
Nederland

Afhaaladres:

Maandag t/m vrijdag
tussen 14u en 22u

Schillingsstraat 7
2988 CT Ridderkerk
Nederland

Bankgegevens:

IBAN: NL50TRIO0212118447
BIC:TRIONL2U
KvK-nummer: 53273958
BTW-id: NL002013367B49