Stokstaartje krijgt melk

Jonge stokstaartjes in Afrika

Deze website is voornamelijk gericht op Nederland en België, maar de producten uit de webshop gaan over de hele wereld. We kunnen de pakketjes in principe overal naar toe sturen. En soms nemen mensen het zelf mee naar een ander land, waar dierenbenodigdheden niet makkelijk te verkrijgen zijn.

Tamara bijvoorbeeld. Zij gaat regelmatig naar Zuid-Afrika om te helpen in een reservaat. Af en toe krijgen ze daar jonge moederloze dieren zoals vraatzwijnen, verschillende soorten antilopen, geiten en stokstaartjes. Ze bestelde vooraf wat speentjes in de webshop, en schreef er een leuk berichtje bij om te vertellen wat ze ging doen. Ik vind het altijd tof als mensen zich belangeloos inzetten voor dieren in een ver land, en daarom had ik wat extra speentjes en spuitjes in het pakketje gedaan.

Tamara schreef:
“ik was heel erg verrast toen per mail ik een pakketje kreeg niet alleen met die paar spenen dat ik bestel ja maar ook met een paar andere hele handige speentjes en een hele lieve briefje die mij heel veel succes aan het wensen was.
Met deze e-mail wil ik jullie laten weten dat de spenen worden nog steeds gebruikt en dat ze heel erg handig zijn.”

En ze stuurde een paar mooie foto’s mee van jonge stokstaartjes die met de hand worden grootgebracht in het reservaat. De moeder was aangereden, en de volgende dag zijn de jonkies bij het reservaat gebracht. Ze wogen toen slechts 68 gram. Een volwassen stokstaartje weegt 500 tot 1000 gram, dus ze waren nog zeer jong. Maar het gaat heel goed met de kleintjes. Ze krijgen speciale melk* en komen iedere dag ongeveer 10% van hun lichaamsgewicht aan.

Melk voor stokstaartjes

Er is helaas weinig bekend over de samenstelling van de moedermelk van stokstaartjes. Wat ik ben tegengekomen is dat men vooral puppymelk zoals Esbilac of Royal Canin gebruikt om stokstaartjes groot te brengen. Maar goede wetenschappelijke informatie heb ik nog niet kunnen vinden.

Eerst kregen ze de melk via een spuit met een cannula-tip. Dit is een klein plastic opzetstukje dat je op een spuit kunt zetten. Je krijgt dan een mooi dun tuutje waarmee je heel nauwkeurig kunt werken. Later zijn ze overgestapt op de Miracle Nipple.

In het reservaat zijn meerdere groepen stokstaartjes. De kleintjes worden later bij een van de groepen geïntroduceerd. Afhankelijk van hoe de integratie verloopt, kunnen ze semi-vrij of helemaal vrij leven als ze volwassen zijn.

Filmpje van de stokstaartjes die een melkvoeding krijgen

 

melk voor dieren footer

Contact:

We zijn telefonisch bereikbaar op 06-24525734
Of mail naar info@melkvoordieren.nl

We streven ernaar binnen enkele uren te antwoorden. Ook in het weekend.

Postadres:

Zuidhoek 205e
3082 PH Rotterdam
Nederland

Afhaaladres:

Maandag t/m vrijdag
tussen 14u en 22u

Schillingsstraat 7
2988 CT Ridderkerk
Nederland

Bankgegevens:

IBAN: NL50TRIO0212118447
BIC:TRIONL2U
KvK-nummer: 53273958
BTW-id: NL002013367B49