Omdat ik toch best veel vragen krijg over het aanmaken van melkpoeder, heb ik een instructiefilmpje gemaakt.
In dit filmpje komen de mengverhouding, watertemperatuur en het nut van afsluitdopjes aan bod.
Mengverhouding
In het voorbeeld is de mengverhouding 2 : 3. Dat betekent: 2 afgestreken schepjes poeder met 3 schepjes water.
Voor sommige melkpoeders is de mengverhouding anders. Lees dit goed in de handleiding of op het etiket van de melk.
Afsluitdopjes
Ik ben echt helemaal fan van de afsluitdopjes. Ze zijn zo handig in het gebruik!
Je kunt alvast melk aanmaken voor de hele dag, en in verschillende spuitjes een portie melk aanmaken. De spuitjes sluit je luchtdicht af met een afsluitdopje. En vervolgens leg je ze in de koelkast.
Wanneer het tijd is om te gaan voeren, leg je zo'n spuitje met melk in een bak met warm water. En zo wordt de melk au-bain-marie opgewarmd. Dopje eraf, speentje erop en voeren maar!