Urinegeur bestrijden

Iedereen kent de typische penetrante geur van een kattenbak die te lang niet is schoongemaakt, of van een plek op de bank waar de hond heeft geplast. Je konijn blijft maar op het kleed plassen en het begint te stinken. Deze urinegeur bestaat voornamelijk uit ammoniak. Maar wist je dat verse urine van een gezond dier helemaal geen ammoniak bevat?

Waar komt dan die ammoniakgeur vandaan? En hoe bestrijd je dat?

Urine

De nieren zijn eigenlijk een soort super-filters. Ze filteren afvalstoffen uit het bloed en produceren urine. Alhoewel wij urine vies vinden, valt dat eigenlijk wel mee. Verse urine van een gezond dier is bacterievrij en stinkt nauwelijks.

In urine zit water en allerlei afvalstoffen die het lichaam kwijt wil. Een van die afvalstoffen is ureum. Ureum heeft van zichzelf niet zoveel geur. Maar sommige bacteriën houden van ureum. Ze verteren de ureum en zetten het om in ammoniak.
Als je dier een bacteriële infectie in de blaas heeft, kan de urine meteen al naar ammoniak ruiken. En oude urine raakt vanzelf besmet met bacteriën die de ureum omzetten in ammoniak.

Ook andere geuren zijn mogelijk. Een rottingslucht ontstaat bij veel eiwit in de vorm van bloed of etter in de urine. Een acetonlucht wijst op ketonlichamen in de urine. Ketonlichamen ontstaan bijvoorbeeld bij gecompliceerde suikerziekte bij de kat of bij leververvetting bij de kat ten gevolge van langdurige anorexie.
Afwijkende geurtjes van verse urine is dus altijd een reden om een dierenarts te bezoeken.

Hoe bestrijd je urinegeur?

Dat kan op twee manieren.
De eerste ligt voor de hand: regelmatig schoonmaken. Zo krijgen bacteriën geen kans om de ureum om te zetten in ammoniak. Dus regelmatig de kattenbak verschonen. En bij een ongelukje op de bank meteen de boel grondig spoelen en schoonmaken.

De tweede manier ligt minder voor de hand, maar werkt verbluffend goed:
Laat goede bacteriën het opnemen tegen ongewenste bacteriën!

Goede bacteriën inzetten tegen slechte bacteriën

Bacteriën hebben een slechte reputatie, maar bacteriën zijn overal: in de lucht en op elk oppervlakte. De meeste bacteriën zijn nuttig of neutraal, en maar enkele soorten zijn schadelijk. Die slechte bacteriën produceren nare geurtjes of maken een mens of dier ziek. Elke bacterie heeft voedsel nodig, en elk oppervlakte kan maar een beperkt aantal bacteriën bevatten.

Goede bacteriën worden ook wel probiotica genoemd. Deze probiotica hebben een nuttige werking.
Als je bijvoorbeeld een kattenbak, hondenmand of een bank dagelijks besproeit met een heleboel goede bacteriën, krijgen de slechte bacteriën geen kans meer om te groeien. En dan zullen er ook vanzelf minder nare geurtjes ontstaan. Uiteraard blijft het nodig om de kattenbak te verschonen, maar het hoeft minder vaak.

All Friends probiotische animal smell removerAll Friends Animal Smell Remover

De All Friends Animal Smell Remover van Chrisal is een probiotische spray voor dieren en hun omgeving. Het product bevat probiotica die de onaangename geuren, geproduceerd door dieren, actief voorkomen. Bovendien zorgen ze voor een gezonde microflora in de omgeving en een sterk verlaagd risico op ziektekiemen. De probiotica zijn niet alleen 100% natuurlijk, ze dragen ook actief bij tot het behoud van het milieu.

Spray de All Friends Animal Smell Remover over het dier en in de omgeving waar het dier vaak verblijft. Doe dit 1 maal daags gedurende een week en daarna 2 maal per week.
Het is niet de bedoeling dat het dier / de omgeving volledig natgespoten wordt.

De spray is 100% natuurlijk en veilig. De probiotica dragen actief bij tot afvalwaterzuivering. Dit maakt de spray naast milieuvriendelijk ook nog eens milieubevorderend.

All Friends Cat's box Fresh

All Friends probiotisch cat box freshAll Friends Cat's Box Fresh van Chrisal is een specifieke probiotische spray voor kattenbakken. De kattenbak is vaak een bron van zeer onaangename geuren die zich door het huis heen verspreiden. De probiotica in het product zullen actief de geuren verwijderen. Ze zorgen ook voor een gezonde micro-flora in de omgeving en verlagen sterk het risico op ziektekiemen.

Omdat er niet altijd de tijd is om de kattenbak telkens te reinigen of verversen heeft Chrisal de All Friends Cat's Box Fresh ontwikkeld. Door het innevelen van de kattenbak met de zeer eenvoudig toe te passen spray, wordt er gezorgd voor een geurreductie. Hierdoor zal de kat langer gebruik maken van de kattenbak, zodat hij minder vaak ververst hoeft te worden.
All Friends Cat's Box Fresh kan ook gebruikt worden om kattenmanden of andere favoriete ligplaatsen geurvrij te houden.

De spray is 100% natuurlijk en veilig. De probiotica dragen actief bij tot afvalwaterzuivering. Dit maakt de spray naast milieuvriendelijk ook nog eens milieubevorderend.

Spray de All Friends Animal Cat's Box Fresh 1 maal per dag over de kattenbak, zonder deze nat te spuiten. Spray de kattenbak ook in, wanneer hij net ververst is.

 

Alle producten van All Friends zijn te bestellen in onze webshop: shop.melkvoordieren.nl

melk voor dieren footer

Contact:

We zijn telefonisch bereikbaar op 06-24525734
Of mail naar info@melkvoordieren.nl

We streven ernaar binnen enkele uren te antwoorden. Ook in het weekend.

Postadres:

Zuidhoek 205e
3082 PH Rotterdam
Nederland

Afhaaladres:

Maandag t/m vrijdag
tussen 14u en 22u

Schillingsstraat 7
2988 CT Ridderkerk
Nederland

Bankgegevens:

IBAN: NL50TRIO0212118447
BIC:TRIONL2U
KvK-nummer: 53273958
BTW-id: NL002013367B49