Probiotische reinigingsmiddelen

Jonge dieren hebben een groter risico op infecties, en een goede omgeving is net zo belangrijk als de juiste voeding of temperatuur.
Normale reinigingsmiddelen proberen zoveel mogelijk bacteriën te doden. Resistentie wordt een steeds groter probleem en goede desinfectiemiddelen zijn agressief, geven schadelijke dampen en zijn vaak slecht voor het milieu. Kijk maar eens op de verpakking van jouw reiniger. Hoeveel waarschuwingen staan daarop? Dat moet toch beter kunnen?

Een schoonmaakmiddel dat actief slechte bacteriën bestrijdt, geurtjes voorkomt en ook nog eens goed is voor mens, dier en het milieu. Klinkt dat niet geweldig? Zo'n reiniger bestaat echt: All Friends van Chrisal is een speciale dierenlijn met probiotische reinigingsmiddelen.

All Friends House Cleaner

Wat is probiotica?

Probiotica zijn bacteriën die onschadelijk of zelfs gunstig zijn voor de gezondheid van mens en dier. We kennen ze van gezondheidsdrankjes als yakult en activia. En ook veel dierenproducten bevatten probiotica, denk aan de producten van Protexin en Benebac. Deze probiotica helpen de darmflora te herstellen. Maar ook buiten het lichaam kunnen we

bacteriën goed gebruiken!

Reinigen met probiotica

Het idee van probiotische reinigingsmiddelen is dat de goede bacteriën de slechte bacteriën helpen bestrijden. De goede bacteriën nemen de plek in van de slechte bacteriën en eten hetzelfde voedsel als de slechte bacteriën. En omdat de goeden met zoveel zijn en steeds weer worden aangevuld, blijft er geen ruimte en voedsel meer over voor de slechte bacteriën om te groeien. Ook na het reinigen van een kooi of ruimte, blijven de goede bacteriën doorwerken en maken de boel schoon.

Hieronder een tweetal voorbeelden. De eerste reeks is een voorbeeld van hoe een normale reiniger werkt.

Op het linker plaatje zie je een oppervlak met rode en gele stipjes. De rode stipjes stellen de slechte bacteriën voor. De gele zijn nuttige of onschadelijke bacteriën.
Middelste plaatje: Na het reinigen met een ontsmettende reiniger, zijn er nog maar weinig bacteriën over.
Het rechter plaatje is de situatie langer na de reiniging. De bacteriën hebben zich weer vermenigvuldigd, en het oppervlakte wordt weer voller met allerlei bacteriën.

Hoe een gewone schoonmaak gaat.

Hieronder zie je wat er gebeurt als je schoonmaakt met een probiotische reiniger.

Op het linker plaatje weer hetzelfde uitgangspunt. Een oppervlakte vol bacteriën. Schadelijke en onschadelijke door elkaar.Het middelste plaatje is de situatie na het reinigen met een probiotische reiniger. De meeste bacteriën zijn weg door het schoonmaken, en er zijn extra helpende bacteriën (groen) bijgekomen.
Het rechter plaatje is de situatie enige tijd na de reiniger. De helpende bacteriën hebben zich vermenigvuldigd, en er is nauwelijks meer plaats en voedsel voor schadelijke bacteriën.

voorbeeld van de werking van probiotische reinigers

Klik hier voor een PDF met meer informatie over de werking van probiotische reinigers.

All Friends; speciale reinigers voor dieren en hun omgeving

Chrisal is een Belgische bedrijf, en al 25 jaar gespecialiseerd in de zoektocht naar probiotische reiniging- en hygiëneproducten. Ze gebruiken de natuur om problemen aan te pakken, in plaats van de natuur te doden.

Ze hebben een speciale dierenlijn met allerlei producten voor dieren die uitwendig gebruikt kunnen worden om het dier en zijn omgeving schoon te houden. Klik hier voor een PDF met productinformatie over alle All Friends dierenreinigers.

 

Anti allergie spray voor dierenAnti allergie spray

Uniek is ook de anti-allergie werking van sommige producten. De shampoo en de anti allergy spray hebben een unieke werking in de vacht. De uitgekiende probiotische bacteriestammen helpen bepaalde allergenen in de vacht op te ruimen. Het dier zal minder last hebben van contactallergie op zijn huid. En ook kinderen en volwassenen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld honden of katten kunnen baat hebben als het huisdier wordt behandeld met een anti-allergie spray. Of het werkt, hangt af van het type allergie dat je hebt.

 

Alle reinigers van All Friends zijn te koop in de webshop.

 

Meer informatie over probiotische reinigers

Probiotische reinigers deel 1 Grondprincipes en werking http://www.cleantotaal.nl/artikelen/N6N425/Artikelen/Probiotische-reinigers-deel-1-grondprincipes-en-werking

Probiotische reinigers deel 2 Werkingsprincipes: http://www.cleantotaal.nl/artikelen/N6N446/Artikelen/Probiotische-reinigers-deel-2-Werkingsprincipes

Veelgestelde vragen over probiotische reinigers: http://www.cleantotaal.nl/artikelen/N6N447/Artikelen/Probiotische-reinigers-deel-3-veelgestelde-vagen

Reinigen met probiotische middelen in het ziekenhuis: http://www.pioz.ugent.be/pagina's/10%20jaar%20PIOZ/presentaties/Van%20Landeghem.pdf

Plos One artikel (Engelstalig) over een onderzoek dat in 3 verschillende ziekenhuizen is gedaan naar probiotische reinigers: http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0108598

Plos One artikel (Engelstalig) Impact of a Probiotic-Based Cleaning Intervention on the Microbiota Ecosystem of the Hospital Surfaces: http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0148857

 

melk voor dieren footer

Contact:

We zijn telefonisch bereikbaar op 06-24525734
Of mail naar info@melkvoordieren.nl

We streven ernaar binnen enkele uren te antwoorden. Ook in het weekend.

Postadres:

Zuidhoek 205e
3082 PH Rotterdam
Nederland

Afhaaladres:

Maandag t/m vrijdag
tussen 14u en 22u

Schillingsstraat 7
2988 CT Ridderkerk
Nederland

Bankgegevens:

IBAN: NL50TRIO0212118447
BIC:TRIONL2U
KvK-nummer: 53273958
BTW-id: NL002013367B49