Prairiehondje met de hand grootbrengen

Jonge baby prairiehond

Regelmatig krijg ik leuke verhalen van mensen die een diertje hebben grootgebracht. Meestal gaat het om een kitten of konijn, maar soms zitten er ook bijzondere dieren tussen. Zoals deze keer een Prairiehondje. Prairiehondjes lijken erg schattig, en worden af en toe in Nederland als huisdier gehouden, maar eigenlijk zijn ze daarvoor niet geschikt. Ze staan ook niet op de positieflijst en mogen daarom vanaf 1 juli 2014 officieel ook niet als huisdier worden gehouden. Er is nu nog een overgangsregeling voor de mensen die zo'n diertje al hadden voordat die regeling in ging.

Janke van der Kaap heeft al eens eerder kangoeroes grootgebracht. En naast deze bijzondere dieren, heeft ze ook prairiehondjes in een ruim verblijf in haar tuin. Ook deze prairiehondjes krijgen wel eens jongen. Lees hier haar bijzondere verhaal:

Jonge prariehond met de hand gevoed"Prairiehondjes zijn grondeekhoorntjes die slapen onder de grond. Op 22 april zag ik bovengrond in het verblijf een jong liggen. Het had al haar en leek dood. Toen ik het beestje eruit haalde, was het helemaal koud, maar de pootjes bewogen nog!

Ik heb haar in de voetenzak gedaan die ik nog had voor het grootbrengen van de kangoeroes en deze op hoogste stand gezet. Melk had ik ook nog van de kangoeroes. Ik moest naar mijn werk, dus ik besloot het beestje met alle spullen mee te nemen naar kantoor.  Daar kwam ze weer bij en wilde ook wel drinken.

De ontlasting was wel te hard, dus ik heb na 2 dagen ORS toegevoegd en druivesuiker.  1 eetlepel ors bereid en 2 eetlepels water en 1 eetlepel melk. En ze doet het goed. Waar die melk al niet goed voor is!

We zijn nu 8 weken verder en ze eet al brok en gras en ik ben de melk aan het afbouwen. Buiten hebben ze nog 6 jongen, er waren er dus 7 in totaal, en die krijgen aan de moeder te zien ook nog melk.  Ik durf haar niet terug te zetten, maar ga er later als ze van de melk af zijn een jong bij haar zetten zodat ze niet meer alleen is. Ze zit nu nog bij mij in huis in een grote kooi waar ze genoeg beweging in heeft.

jonge prairiehond met de fles grootgebrachtNu ik haar de fles geef, is ze voor mij supermak en ze bijt mij ook niet. Ze zit het liefst bij me in de nek. Het is een leuk beestje, maar niet aaibaar. Ik kan haar wel aaien, maar anderen bijt ze. Over het algemeen zijn het geen aaibare dieren, al eten ze wel uit de hand, maar als je ze oppakt bijten ze, geen huisdieren dus en ze horen natuurlijk ook buiten, zodat ze lekker in de grond kunnen wroeten.

 Erg leuk om zo'n beestje van zo dicht bij mee te kunnen maken. "

 

 

 

melk voor dieren footer

Contact:

We zijn telefonisch bereikbaar op 06-24525734
Of mail naar info@melkvoordieren.nl

We streven ernaar binnen enkele uren te antwoorden. Ook in het weekend.

Postadres:

Zuidhoek 205e
3082 PH Rotterdam
Nederland

Afhaaladres:

Maandag t/m vrijdag
tussen 14u en 22u

Schillingsstraat 7
2988 CT Ridderkerk
Nederland

Bankgegevens:

IBAN: NL50TRIO0212118447
BIC:TRIONL2U
KvK-nummer: 53273958
BTW-id: NL002013367B49