Een alternatief voor Esbilac

Eerlijk gezegd vind ik Esbilac geen prettig product. Esbilac is niet alleen relatief duur, maar het is ook nog eens een instabiel product. Het bevat dierlijke vetten, waardoor het niet lang houdbaar is. Na openen van de verpakking kan het melkpoeder snel ranzig worden.

We hebben het wel in de webshop, omdat er toch veel mensen zijn die het graag gebruiken, maar mijn voorkeur heeft het zeker niet. En wel om onderstaande redenen:

Variaties in samenstelling van Esbilac

WildAgain Wildlife Rehabilitation laat elk jaar samples testen van verschillende soorten melkpoeder om wilde dieren mee groot te brengen.

Op deze pagina staat de uitslag van de melkpoeder test. Zoals je kunt zien is de samenstelling van Esbilac (en andere producten van Petag) iedere keer dat ze testen steeds een beetje anders.

Het percentage eiwit varieert zelfs van 33,1% tot 40,6%!

Vergelijk dat eens met de geteste waardes van de melk van FoxValley. Jaar in jaar uit hebben ze min of meer dezelfde waardes bij al hun producten.

FoxValley 32/40 is een mooi alternatief voor Esbilac

FoxValley is een merk dat je kunt vertrouwen. Ze maken goede producten en gebruiken alleen plantaardige vetten. Plantaardige vetten zijn niet alleen beter te verteren, maar blijven op kamertemperatuur ook veel langer goed. Er worden geen nare conserveringsmiddelen aan de melkpoeder toegevoegd. Ook als je de verpakking hebt geopend, blijft de melk goed tot aan de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

En omdat FoxValley zulke stabiele waardes heeft, is het een ideaal product voor opvangcentra. Er zijn al zoveel variabelen in het grootbrengen van jonge dieren, dus wil je voor de voeding het liefste een betrouwbaar product dat jaar in jaar uit hetzelfde is.

FoxValley 32/40 lijkt qua samenstelling sterk op Esbilac. En is daarom een goed alternatief voor deze melk.

Daarnaast heeft FoxValley nog meer melkpoeders die specifiek voor bepaalde diersoorten zijn gemaakt. Zoals vossenmelk en melk voor marterachtigen.

Neem eens een kijkje in onze webshop naar alle melkpoeders die we verkopen.

 

melk voor dieren footer

Contact:

We zijn telefonisch bereikbaar op 06-24525734
Of mail naar info@melkvoordieren.nl

We streven ernaar binnen enkele uren te antwoorden. Ook in het weekend.

Postadres:

Zuidhoek 205e
3082 PH Rotterdam
Nederland

Afhaaladres:

Maandag t/m vrijdag
tussen 14u en 22u

Schillingsstraat 7
2988 CT Ridderkerk
Nederland

Bankgegevens:

IBAN: NL50TRIO0212118447
BIC:TRIONL2U
KvK-nummer: 53273958
BTW-id: NL002013367B49