jonge wasberen met de hand grootbrengen

Melk voor wasberen

Af en toe krijgen we vragen over hoe je wasberen met de hand kunt grootbrengen. In Noord-Amerika, waar deze dieren oorspronkelijk vandaan komen, is er zeer veel ervaring met het grootbrengen van jonge wasberen. Wasbeermelk is zelfs een van de meest verkochte melksoorten van FoxValley!

In Nederland worden steeds meer exotische parkdieren als huisdier gehouden. Zo ook de wasbeer. En daarom krijgen we steeds vaker de vraag of we ook melk voor wasberen hebben.

OJonge wasberen bij natuurhulpcentrum Opglabbeek in Belgiem ook in Nederland en Europa in melk voor wasberen te voorzien, hebben we een kleine hoeveelheid FoxValley 40/25 melk voor wasberen in voorraad genomen. Het is te bestellen in onze webshop tezamen met andere benodigdheden als spuitjes, o-ring speentjes, flesjes etc.

Engelstalige handleidingen zijn op internet wel te vinden, maar ga er als particulier niet zelf aan beginnen om zo'n diertje groot te brengen. Breng het naar een opvangcentrum voor wilde dieren of stichting AAP. Zij hebben veel meer ervaring en professionele apparatuur zoals couveuses, waardoor het slagingspercentage veel hoger zal liggen.