Gratis handleidingen

Op deze website kun je veel gratis handleidingen vinden waarmee je jonge dieren kunt grootbrengen. Zoek hieronder in de lijst voor het juiste dier.

Kun je niet vinden wat je zoekt? Maak dan gebruik van de algemene informatie over het grootbrengen van jonge dieren.
Je vindt alles wat je wilt weten bij de 6 tips van Angela onderaan deze pagina. Of kijk bij 'Meer over Melk'.

Voor de meest voorkomende huisdieren hebben we handleidingen geschreven. Zoek in de lijst het juiste dier.

Ben je op zoek naar handleidingen voor andere dieren? Kijk dan bij 'handleidingen'.

De handleidingen voor het grootbrengen van allerlei boerderijdieren vind je hier. De handleidingen zijn bedoeld voor hobbyboeren.

Het houden van wilde dieren in huis is veelal niet toegestaan. Onderstaande handleidingen zijn bedoeld voor gecertificeerde opvangcentra.

Als je een jong dier in het wild aantreft, behoeft het niet altijd hulp. "link naar artikel: is hulp nodig?"Adviezen om een jong dier met huismiddeltjes te stabiliseren tot het door een opvangcentrum kan worden opgenomen, lees je is het artikel "de eerste 24 uur".

Parkdieren is geen diersoort maar een verzamelnaam voor diverse diersoorten. Zoals herten, lama achtigen, kangoeroes, loopvogels enz. Meestal te vinden in hertenkampen, parken, kinderboerderijen en kleine dierentuinen. De laatse jaren zijn ze ook steeds meer in trek bij mensen met veel tuin of buitenruimte en die een leuke hobby zoeken. Deze dieren kun je uitstekend houden in een afgebakende ruimte, meestal voorzien van een nachthok. Het betreft hier inheemse dan wel exotische dieren. Een goede kennis over huisvesting, opfok en kweken, verzorging en voeding is een vereiste.

Diersoorten

  • Herten
  • Alpaca’s
  • Lama’s
  • Kangoeroes
  • Ezels
  • Zebra´s
  • Hangbuikzwijntjes
  • Struisvogels
  • Kraanvogels
  • Watervogels

Even voorstellen:

Mijn naam is Angela Kramer en ik heb Melk voor Dieren opgericht. Ik heb veel praktijkervaring met het grootbrengen van jonge knaagdieren en konijnen, maar ook over andere diersoorten heb ik veel kennis in huis. Via dé Konijnenstichting en Stichting Eekhoornopvang ben ik 15 jaar geleden in het wereldje van de jonge dieren terecht gekomen. Het fascineert me om te zien hoe die kleine hulpeloze wezentjes opgroeien tot gezonde volwassen dieren. Ik vind het leuk om er zoveel mogelijk over te lezen en te leren, en die kennis ook weer te delen met anderen. Want ik zie ook hoeveel er wordt aangeklooid met jonge diertjes, de vreemde adviezen die dierenartsen soms geven, en hoe weinig kennis er wordt uitgewisseld tussen opvangcentra. Dat hoop ik met Melk voor Dieren te kunnen veranderen.

Op dit blog beantwoord ik vragen van bezoekers, en vertel ik leuke anekdotes, over bijzondere diersoorten en actuele onderwerpen.

Heeft u zelf ook een leuk verhaal over het grootbrengen van een jong dier? Zet dan een bericht of foto op onze facebook-pagina http://www.facebook.com/melkvoordieren

Kostenlose Anleitungen für Jungtieren

Wir haben kostenloze Anleitungen für die Aufzucht von Jungtieren geschrieben. Die meisten sind leider noch nicht ins Deutsche übersetzt.

Die folgenden Artikel sind in Deutscher (oder Englischer) Sprache erhältlich:

In onderstaande artikelen gaan we dieper in op de onderwerpen die in de handleidingen aan bod komen.

In onderstaande artikelen vindt u meer achtergrondinformatie over melk, melkpoeders en alles wat daarbij komt kijken. Voor veel diersoorten geldt dat er maar weinig onderzoek naar de moedermelk is gedaan. En de resultaten van de onderzoeken lopen vaak erg uiteen. Hierdoor is het lastig te bepalen welke melk het allerbeste is voor jonge dieren.

De voedingsadviezen op deze website zijn gedaan op basis van ervaringen van opvangcentra met deze dieren. We staan open voor ieders ervaringen en vullen de website graag aan met meer informatie. Dus als er nog iets ontbreekt of beter kan, laat het ons vooral horen.

Onderstaande artikelen gaan over bevallingen en alles wat daarmee te maken heeft.

Onderstaande artikelen gaan over gezondheid en de gezondheidsproblemen die voorkomen bij dieren die met de hand worden grootgebracht.

Neem altijd contact op met een deskundige dierenarts als er problemen zijn.

melk voor dieren footer

Contact:

We zijn telefonisch bereikbaar op 06-24525734
Of mail naar info@melkvoordieren.nl

We streven ernaar binnen enkele uren te antwoorden. Ook in het weekend.

Postadres:

Zuidhoek 205e
3082 PH Rotterdam
Nederland

Afhaaladres:

Maandag t/m vrijdag
tussen 14u en 22u

Schillingsstraat 7
2988 CT Ridderkerk
Nederland

Bankgegevens:

IBAN: NL50TRIO0212118447
BIC:TRIONL2U
KvK-nummer: 53273958
BTW-id: NL002013367B49